11-годишното момче се бори с болестта Сарком на Юинг

В дните на футболни страсти, милиони гледат и очакват победа от своите отбори. Един малък отбор от ученици обаче е вперил поглед към една единствена победа - живота и здравето на техния приятел Златомир.

11-годишното момче се бори с диагнозата Сарком на Юинг. Осигурено е лечение в Турция, но необходимите пари са 105 000 евро.

Съучениците на Златомир обаче не губят надежда и публикуваха клип в социалните мрежи, с който призовават да бъде спасен техния приятел.

С ДАРЕНИЯ: Откриха най-голямата детска площадка в болница у нас (СНИМКИ)

„Златомир в момента е в Турция. Опитваме се да го лекуваме там на химиотерапия. Вече са му направени две химиотерапии. От 3 години детето претърпя три операции, но няма уточнена диагноза. Решихме да отидем в Турция, където му направиха биопсия и му поставиха диагноза Сарком на Юинг. Необходими са доста средства, за да продължим лечението там. От Фонда за лечение на деца в чужбина вече за трети път отхвърлят нашата молба. Казват, че нямаме необходимите документи, за да ни одобрят”, обясни за „Здравей, България” Милен Линков, баща на Златомир.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млада майка се бори за живота си

„Веднага, след като разбрахме за Златомир, решихме да направим няколко благотворителни инициативи – базар, концерт. Децата, родителите и учителите, и цяло Гълъбово ни подкрепя, но нещата не зависят само от нас. Хората, които искат да помогнат, могат да изпратят SMS на телефон 17 777 с текст DMS Zlatomir”, призова Нели Кючукова, директор на СОУ „Васил Левски” в Гълъбово, в което учи Златомир.

Репортер: Георги Манев

Ако имате възможност да помогнете на семейството на Златомир, може да изпратите средства на следната банкова сметка: 

Банка: "Уникредит Булбанк" 
IBAN: BG18UNCR70001523283866
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: Златомир Миленов Линков

Хората, които искат да помогнат, могат да изпратят и SMS на телефон 17 777 с текст DMS Zlatomir -  http://dmsbg.com/10659/dms-zlatomir-linkov-11-god/.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.