Наложило се пътниците да чакат повече от 12 часа, докато повредата бъде отстранена

Българи закъсаха във Франция. Автобусът, с който пътували, се развалил в движение. Те изпратиха видео в рубриката ни "Моята новина". Наложило се пътниците да чакат повече от 12 часа, докато повредата бъде отстранена. Хората се заканиха да съдят фирмата превозвач.

Инцидентът става на магистрала около 4:30 часа сутринта местно време. В автобуса имало двама шофьори и 29 пътници, сред които малки деца и пътник, зависим от инсулин.

МЪЧИТЕЛНО ПЪТУВАНЕ: Претъпкан автобус и правостоящи от София до Ловеч

Два часа по-късно пътниците са транспортирани на безопасно място, а автобусът влиза в сервиз. От фирмата превозвач решават да го ремонтират на място, тъй като изпращането на друг щяло да отнеме повече време.

Според пътниците автобусът бил в лошо състояние още при потеглянето. Те твърдят, че от френска страна им е предложено настаняване в хотел или превоз до България. От фирмата обаче не се съгласили.

Автобус, пътуващ по линията Бургас-Камено, се запали в движение

От "Юнион Ивкони" отказаха да застанат пред камерата на NOVA. Управителят Георги Атанасов съобщи, че автобусът е бил в пълна изправност преди заминаването и че незабавно са се заели с  отстраняването на повредата.

От МВнР също потвърдиха за случая.

"Пътнически автобус, превозващ 50 души, аварира в град Пюи дьо Дом във Франция. В ранния следобед автобусът е бил откаран от платформа в сервизен център, където фирмата работила по отстраняване на аварията, причинена от повреда на водната помпа. Около 50 пътници, сред които има и български граждани, са настанени в център и имат осигурени храна, вода и тоалетна. Консулът на Република България във Франция е установил контакт с местните власти и автобусната компания, на този етап пътниците не желаят съдействие от нашето дипломатическо представителство във Франция", информират от ведомството.

ЧЕРНА СЕРИЯ НА ПЪТЯ: Какви са причините за поредицата от тежки инциденти?

Наши сънародници, които желаят на получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на посочените телефони на представителството: +33 1 45 51 85 90. Дежурен телефон в извънработно време: +33 1 45 51 85 90.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.