Вижте какво време ни очаква

Лятото е тук и засега няма намерения да си ходи. Слънчев и горещ ще е денят днес в по-голямата част от страната. Термометрите ще ударят 35-36 градуса.

В следобедните часове очакваме да се заоблачи от североизток. Там и в планините е и по-голяма вероятността от валежи. Има опасност и от градушки.
 
ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО
Черноморието ще е слънчево. След обяд ще се появят облаци в северните части на крайбрежието с вероятност за превалявания. 30-32 градуса в най-горещите часове.
 
ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините ще е слънчево до обяд. След това ще се заоблачи и на отделни места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, а на по-високите места - около 17 градуса.
 
ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА
Сряда е критичният ден, след който отново времето отново ще върне лятната си форма с температури до края на седмицата до 35-36 градуса.
 
ВРЕМЕТО В ЕВРОПА И НА БАЛКАНИТЕ
В северна и централна Европа предстои захлаждане, което в най-северните части ще е по-значително. Под влияние на атлантически циклон ярко изразен студент фронт напредва през континента. Максималните температури във Великобритания, северна Германия, Дания, Норвегия и Швеция ще паднат до 20 градуса.

По линията на фронта ще има условия за значителни валежи. Балканите са встрани от тези процеси. Динамиката на въздушните маси дори ще създаде условия за по-високи температури, но те ще са в западната част на полуострова.
 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.