Издирването им започна веднага, но след няколко часа бе прекратено

Спасителна операция в района на Морската гара във Варна. Две момчета паднаха в морето край вълнолома, съобщиха от Областната дирекция на полицията в града.

Сигнал на телефон 112 е получен около 17.40 часа. Издирването е започнало веднага от полицейски служители, които са били в района. Децата са били шест, като две от тях падат в морето.

От "Моята новина": Огромна вълна се стовари върху кола във Варна (ВИДЕО)

Самоличността им е установена. Те са на 13 и 14 години от село Каменар. Екипът на Новините на NOVA успя да разговаря с бащата на едно от тях. Той и негови приятели са се опитали да организират самостоятелно търсене на момчетата, но властите не им разрешиха.

В операцията по издирването се включиха и служители на „Гранична полиция“, "Морска администрация", ВМС и пожарната. Кметът на Варна бе в постоянна връзка с тях. След няколко часа обаче операцията по издирването бе прекратена.

От „Морска администрация” заявиха, че утре, веднага щом стане светло и прибоят не е толкова силен, издирването ще бъде възобновено. В търсенето отново ще участват водолази на Военноморските сили, а катери ще обхождат района. В операцията ще участват и спасители от „Гражданска защита”.

Заради инцидента бе отменен празничният концерт на Морска гара, както и зарята за Деня на Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.