Съсипахте понятието „опозиция“, заяви народният представител

"По-добре лидерите на опозицията да си подадат оставките и да дойде някой, който ще е сериозна опозиция, за да имаме сигурност в държавата". Това заяви народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по култура Вежди Рашидов, предаде БГНЕС.

Рашидов взе участие в дебата по персоналните промени на Министерски съвет и отговори на критиките на опозицията, че трите министерски оставки целят бавене на време и туширане на общественото напрежение, създадено след тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле.

Депутатите гласуват промените в кабинета "Борисов 3" (СНИМКИ)

„Не искам да ви се бъркам в партията, че вътре сте се разглобили доста, но това, че съсипахте понятието „опозиция“ прави в немилост всяко управление. А когато е немило едно управление, това застрашава националната сигурност“, смята Рашидов. Според него политическият живот в страната има нужда от сериозна опозиция, което ще доведе до сериозно управление.

Вежди Рашидов взе отношение и по настояването на БСП новите министри да говорят от парламентарната трибуна още преди гласуването и да начертаят основните приоритети в работата им, след като поемат ведомствата.

„Много е тъжно, още преди да стъпят в длъжност новите министри, да искате те да отговарят на въпроси. Конституционно право на премиера е да решава с кого да работи и с кого - не, а отговорността я носи само той“, смята Рашидов. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.