Петър е амбициозен, упорит и с интереси в различни области

Български ученик изминава пътя от Софийската математическа гимназия до "Станфорд". Неговата стихия са математиката, химията и визуалните изкуства. Носител е на много медали от международни олимпиади и скоро заминава към бреговете на Америка.

Петър е амбициозен, упорит и с интереси в различни области – визуални изкуства, скулптура, фотография. Доказва знанията си чрез участия в олимпиади. Последният му успех е златен медал от Олимпиадата по химия в Чехия и Словакия.

Заради подготовката си бъдещият студент често остава забавленията с приятели на заден план. Петър мечтае смело и кандидатства само за най-добрите световни университети, изпреварвайки хиляди конкуренти от цял свят. Така го приемат в „Станфорд”.

И макар краткосрочните му цели да са ясни, дългосрочните планове все още са въпрос на време. Иска да стане учен и да се занимава с химия. Петър заминава след броени седмици, но обещава често да се прибира.

Основна причина за заминаването на момчето е гаранцията за по-добро кариерно развитие след завършването на престижния университет.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.