Една от пътничките е пострадала

Автобус на градския транспорт в Русе катастрофира днес малко преди 14.30 ч. Поради технически проблем превозното средство е излязло от пътя и е спряло в храстите. Пострадала е една пътничка, която е откарана в болницата със счупен крак, съобщи Русе медия. 

Депутатите обсъждат спешни мерки срещу инцидентите с автобуси

Инцидентът е станал на входа на Русе откъм София. Автобусът на фирма „Шанс“ е обслужвал 6-та линия към квартал „Средна кула“ и в него е имало 14 души. Шофьорът забелязал проблем, но докато се опитвал да го отстрани, автобусът излязъл  от пътя. Пътници разказват, че водачът е спрял и е слязъл, но превозното средство е продължило право към храстите. Кондукторката се опитала да настъпи спирачката, но без резултат.

На място са изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Пътниците в автобуса са извикали свои близки, които да ги откарат с коли.

Институтът за пътна безопасност: Катастрофата при Своге можеше да се предотврати

„Отстрани капакът ми се отвори, аз спрях, включих на скорост, реших да ставам да го затварям, той автобусът тръгна“, обясни 31-годишният шофьор. 

Междувременно се наложи на мястото на катастрофата да бъде изпратена втора линейка. Мъж, който е спрял да помогне при инцидента, бе ужилен от пчела и изпадна в тежък алергичен шок. Той също бе откаран в болница, след като получи първа помощ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.