Над 500 конструктори и марки ще покажат последните тенденции при високите скорости

Най-старият автомобилен салон в света, този в Париж, отваря врати във френската столица. 120 години след създаването си той събира рекорден брой посетители - над 1 000 000. В своята категория изложението е абсолютен шампион по посещаемост в световен мащаб.

ЛУКС В КОНСКИ СИЛИ: Изложение на суперавтомобили в България

Повече от 500 конструктори и марки ще покажат последните тенденции при високите скорости. Дори отсъствието на 13 от най-големите производители не може помрачи блясъка на събитието. Концептуални коли, електромобили и автомобили на бъдещето ще събират възхищението на многобройните посетители чак до 14 октомври.

С поглед към бъдещето акцент сред феерията от лукс отново са електрическите и хибридни автомобили. За първи път в Париж емблематичният площад „Конкорд” – мястото, откъдето започва историята на салона, ще се превърне в център за тестове. Посетителите на автомобилното изложение ще могат не само да видят, но и да пробват някои от най-новите незамърсяващи коли. Във френската столица ще бъдат представени и ново поколение дизелови двигатели с иновативни системи за намаляване на вредните емисии.

САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ: Най-новите модели коли на най-известните марки (ВИДЕО)

Допълнителен колорит на събитието внася необикновено „Бугати”, конструирано изцяло от „Лего Техник”. За създаването на уникалното возило от над 1 000 000 части са били необходими 13 000 часа труд. Струващото 2 милиона евро „Бугати” крие под капака си двигател с мощност 5.3 конски сили, който развива скорост до 30 км/ч.

В Париж любителите на високите скорости ще видят и съвсем истинско „Бугати Диво”, редом до лимитирана серия на най-скъпите коли в света.

Кореспондент: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.