Целта е да се осигури целогодишен престой на три момчета в русенски дом

Благотворителен мач по ръгби събира средства за младежи без родители. Целта е да се осигури целогодишният престой на три момчета в "Дом възможност" в Русе. За поредна година спортен клуб "Мърфи Мисфитс" организира благотворителен турнир, за да помогне на хора в нужда. 

Кристиян, Милчо и Ахмед са с различна, но трудна съдба. От скоро живеят в наблюдаваното жилище "Дом Възможност” и тепърва се учат да организират сами ежедневието си.

За момчетата е новост да ходят на работа, да планират бюджета си, както и да се справят с домакинството. Затова с помощта на социалните работници са направили график за домакинските задължения.

Фондация помага на хора с интелектуални затруднения (ВИДЕО)

За повече сигурност на младите хора от Фондация за социална промяна и включване поемат всички разходи - наем на жилището, храната, сметките, дори и интернета. Младежите плащат такса, която е 30% от заплатите им. Тези пари обаче са символични на фона на общите разходи.

От фондацията се обръщат за подкрепа към хората, за да се плати наемът на апартамента за една година напред. Благотворителният турнир започва в 14.00 ч. на стадион "Бонсист" в "Студентски град". Минималният вход е 15 лв. За да се осигури наемът за трите момчета, на събитието трябва да дойдат 280 души.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.