Работата е това, което ме прави щастлив и ме дефинира, каза Папи Ханс

„Аз съм един срамежлив човек, обичам самотата, работата е това, което ме прави щастлив и ме дефинира”. Това сподели в емоционално интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо  писателят Константин Трендафилов, познат като Папи Ханс.

“На кафе” с Алек Алексиев и Константин Трендафилов - Papi Hans

„Все още не съм си тръгнал от България и нямам план да го правя. Искам да променям средата, искам да я обогатявам, искам да карам хората да мислят. Най-много ме дразни това, че хората не мислят. Всички много са заобичали клишето. Простотията ме побърква. Говорим за издигането на простотията в култ. Ходенето в едни и същи заведения, които всички знаем кои хора се събират там. Този нисък праг на мечтите. Желанието на всички за някакъв Instagram-живот , който, ако човек погледне какво е той в България, може да си тегли куршума. Тази липса на хигиена в мисленето много ме вбесява”, каза той.

Константин признава, че е започнал да пише на шега: „Всичко започна като откровен майтап. Пиша изключително мърливо и редактирам като неврохирург. Винаги започвам от идеята, когато говорим за проза. Винаги започвам от това къде искам да отида с това нещо и кой ще е онзи финт в историята, който ще я направи интересна и отличаваща”.

Писателят споделя, че му трябва около една година, за да направи един роман. Следващият му роман обаче може да очакваме до 4 години най-късно.

Интервюто с Константин Трендафилов вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.