Вижте кои са отличените продукции

Музикалната драма "Роди се звезда", хорърът "Нито звук" и екшънът "Черната пантера" влязоха в списъка на Американския филмов институт с 10-е филма да годината, съобщи БТА.

Учени посочиха най-влиятелния филм в киноиндустрията

Американският филмов институт обяви списъка за 19-ата си наградна церемония, която ще се състои в Лос Анджелис. Той включва продукции, определени от жури от попечители, изследователи и кинокритици, като значими от културна и художествена гледна точкка. В селекцията за филмите на 2018 г. попаднаха и "Мери Попинз се завръща", "Фаворитката", "Ако Бийл стрийт можеше да говори", "Осми клас", "Черен в клана" (BlacKkKlansman), "First Reformed" (Първа реформаторска) и "Зелената книга".

Първата българска коледна комедия “Smart Коледа” направи своята премиера в Брюксел

Американският филмов институт присъди специална награда на "Рома" на Алфонсо Куарон, който не отговаря на критериите за американски филми, защото е заснет в Мексико, а диалогът е на испански.

В списъка на телевизионните сериали, избрани от Американския филмов институт, влязоха "Атланта", "Американците", "Обадете се на Сол", "Това сме ние", "Прекрасната г-жа Мейзъл", "Наследници", "Поза", "Бари", "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история", "Методът Комински". Наградите ще бъдат връчени на гала обяд в Лос Анджелис на 4 януари.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.