Снимката на Ясен Тодоров е избрана сред 10 000 участници

Българин спечели голямата награда в конкурс на National Geographic. Снимката на Ясен Тодоров е избрана сред 10 000 участници. Кадърът е направен над пустинята Мохаве.

Снимки на най-емблематичните личности в света на изложба у нас (ВИДЕО)

Проф. Ясен Тодоров преподава музика в университет в Сан Франциско. Обича и летенето, има собствен самолет. Прави голяма част от снимките си именно по време на полети. Отличеният кадър над пустинята Мохаве прави през май.

След световен скандал през 2015 г. мястото става гробище за коли. Германската автомобилна компания "Фолксваген" беше принудена да изтегли от пазара свои автомобили. Причината е разкритието, че манипулира данните за вредните емисии на дизеловите двигатели.

"Аз съм я озаглавил "нереално". Бракуваме нови коли, нови продукти. Масово не се грижим достатъчно за планетата си. Всичко това ще отиде на боклука", каза проф. Тодоров.

ЗА ПО-ЧИСТА ИНДИЯ: Доброволци помагат в събирането на тоновете боклук (ВИДЕО)

Конкурсът има три категории - за кадър на място, на диви животни и на хора. Въпреки че е на първо място в своята категория, снимката на Ясен Тодоров е отличена и измежду общо трите най-добри за голямата награда.

Въпреки признанието за фотографските му умения, музиката остава на първо място за Тодоров. Освен че изнася концерти по целия свят, той е и лауреат на редица конкурси.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.