Билбордове със снимки на прегърнати гей двойки възмутиха обществото

Билбордове със снимки на прегърнати гей двойки се появиха на няколко места в страната. Върху плакатите имаше и надпис, който гласеше: „Няма страшно. Това е просто любов. Тези платна разгневиха част от обществото. Кампанията е на неправителствени организации, съфинансирана  с европейски средства. Действията им поставиха на дневен ред въпроса дали хомосексуалните двойки у нас парадират с оринетацията си.

„Нашето общество е така настроено, че не приема агресивното натякване. Това беше един вид демонстрация, че тези двойки са като останалите. Аз не демонстрирам своята ориентация. Нямам нищо против кой какъв е. Има проблем обаче, когато някой започва да ти показва, че нещо е нормално и трябва да бъде прието от обществото”, коментира в ефира на „Събуди се” лидерът на "Глас народен" Светльо Витков.

Агресия срещу билбордове с послание за толерантност към хомосексуалните

„Ситуацията не е толкова проста. Първо, хомосексуалните двойки нямат видимост. Няма да срещнете по улиците прегърнати мъже, защото ще има негативна обществена реакция.  Сексуалната ориентация е вродена. Това е нещо нормално. Време е да се приеме, че е нормално да има различни хора”, каза мениджърът Виктор Лилов.

Според него въпросните билбордове заместили видимостта, която една нормална хомосексуална двойка би имала, "ако бяхме свободно общество". Лилов допълни, че ако свободата на мисълта и словото се определя като "парадиране", то обществото ни има сериозен проблем.

Според Светльо Витков тази показност не влияе добре на детската психика.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.