Вижте как протича процеса по определянето на големите победители

Повече от 7000 са членовете на Академията, които определят носителите на наградите „Оскар”. Единственият българин сред тях е Тео Ушев. За него, пътят до червения килим е дълъг… Приблизително толкова е разстоянието от Холивуд до градското кино в родния Кюстендил, откъдето започва голямата му любов към киното. До червения килим го отвежда неговата „Сляпа Вайша”. За този свой филм Тео Ушев получава номинация за „Оскар”, а днес вече е сред членовете на Академията, която решава кои ще са големите победители. В специално интервю за NOVA той каза, че няма право да споделя кой е фаворитът му за най-добър филм.

СНИМКИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ НА 91-ВАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕТО НА "ОСКАРИТЕ" ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК 

А как става самото гласуване? До номинациите всеки гласува в своята категория. В случая на Тео това е анимацията – късометражна и пълнометражна, както и късото кино. След като номинациите станат ясни, всички членове на Академията дават вота си във всички категории. Окончателният избор се прави около две седмици преди голямата нощ по раздаването на призовете.

Цялото интервю с Тео Ушев гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА "ОСКАРИТЕ" ЧЕТЕТЕ ТУК

КОЙ ФИЛМ, СПОРЕД ВАС, ЩЕ ГРАБНЕ "ОСКАР"? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019 г., ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 г. след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA. Специалното студио започва в 22.45 ч. по NOVA и продължава от 23.30 ч. по KINO NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията поднася подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите "Оскар". Избери "Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.