Жилището е осигурено от Министерството на отбраната

Военно жилище ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало без дом, след като къщата им изгоря в неделя сутринта. То е осигурено от Министерството на отбраната. Апартаментът се намира в един от блоковете на територията на авиобаза Граф Игнатиево, където всъщност Петър работи като военен пилот. Семейството прекрачи за първи път тази сутрин прага на новия си дом.

„Чудесен е апартаментът. Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една идея за живота на малките деца”, сподели Константина Димитрова.

Ударно в момента строителна бригада ремонтира ведомственото жилище, за да може до петък семейството да се нанесе в него. Апартаментът е тристаен. „Ще има абсолютно всичко, което е необходимо за едно домакинство - печка, пералня, хладилник, съдомиялна все още не сме осигурили, но микровълнова ще има”, обясни бригаден генерал Димитър Петров, командир на авиобаза „Граф Игнатиево”.

В този дом семейството ще посрещне третото си дете. Дори вече обмисля как да обзаведе стаите с мебели, които очаква от дарители.  

МО с дарителска кампания за семейството на кап. Димитров, останало без дом

А съдбата на семейството докосна сърцата на много българи. В кметството на село Брестник пристигат различни дарения от цялата страна. Военнослужещите от различни поделения в цялата страна събират средства, за да помогнат на младото семейство в този труден момент.

„Главно изпращат дрехи, оделца,посуда вчера получихме, микровълнова печка, чашки кани”, обясни Йорданка Цанкова, секретар на кметството на село Брестник.

„Благодарим" ще е прекалено малко, за да изкажем благодарността си, за това че ни помагат. Наистина го има доброто и българинът е изключително сърдечен”, каза Константина.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.