Партията обяви водещите си кандидати

Радан Кънев ще е водач на листата за евродупетати на „Демократична България"  за евроизборите.

До преди дни се смяташе, че начело ще застане сегашният евродепутат Светослав Малинов. Днес той обяви, че се е отказал и самият той смята, че най-подходящ за тази позиция е Кънев. Като причината за отказа си Малинов  посочи скандала с отсъствието му при ключовото заседание на европейския парламент тази седмица. На него се разглеждаше така наречения пакет „Мобилност”. Тогава гласовете на българските евродепутати се оказаха от изключително значение, защото на финала 156 депутати гласуваха „За” пакетът „Макрон” да влезе за обсъждане, а 154 „Против".

Кънев: Байганьовщината е важен елемент на българската политика

„Моята грешка не доведе до вреди за тази кауза, но доведе до създаване на образ и поставяне на нашата крехка демократична общност пред риск това да бъде един от мотивите, с които ние да бъдем атакувани. Не мисля, че трябва да поставям тези избори на какъвто и да е риск. Затова се оттеглям от водаческото място”, заяви Светослав Малинов.

„Приех без да съм се подготвял. Но това не значи, ч, не съм готов. Напротив. Чувствам се готов за най-важните задачи”, заяви Радан Кънев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.