Основната ми задача в тази кампания ще бъде да покажа на българските граждани, че сегашното управление има своята ясна алтернатива, каза той

Моята основна задача в тази кампания ще бъде да покажа на българските граждани, че и на национално, и на европейско ниво сегашното управление има своята ясна алтернатива и тя е разумна и градивна и не се нарича БСП. Това каза водачът на листата за евроизборите на „Демократична България” Радан Кънев в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините.”.

Радан Кънев щe e водач на листата на "Демократична България" за евроизборите

Той подчерта, че преференциалният вот не би променил подредбата на листата на коалицията. „Като водач на листата, излъчен от всички партии в коалицията, няма никакво съмнение, че моето място ще бъде в ЕНП в следващия ЕП. Аз искрено се надявам, че ние ще бъдем повече от един човек и ще обсъдим много внимателно това позициониране. Аз ще бъда в ЕНП, но и много активно ще работя ЕНП да се променя и да се съобразява с модерните разделителни линии в Европа”, заяви категорично Кънев.

„„Да, България”, „Зелените” и „Демократи за силна България” заедно предложиха на мен да заема позицията на водач на листата на евроизборите на коалицията. Желанието е да се покаже, че листата на „Демократична България” протяга ръка много категорично към всички десни избиратели, към избирателите на т.нар. традиционна десница, че ЕНП в България не е само ГЕРБ, а има много ясна алтернатива на това. Ние представляваме и центъра, и дясното”, каза той.

Кънев отрече да е имало натиск към Светослав Малинов да откаже водещото място в листата за европейските избори.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.