Полюсни реакции в НС на номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър

Полюсни реакции тази сутрин в парламента, след като стана ясна номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър. Едни ще я подкрепят, други смятат, че парламентът ще бъде лишен от високото ниво на юристи като присъствие в парламента и най-вече в Правната комисия, на която Кирилов беше председател.

„Приемам го като голямо доверие, като много сериозна задача с оглед необходимостта до няколко месеца да се довърши работата по мониторинговия механизъм. Премиерът е поставил конкретни задачи в тази връзка и смятам, че с общи усилия ще се борим да постигнем положителен резултат. Това е тежко министерство и има много правни задачи, които трябва да се решат”, заяви Данаил Кирилов.

„Ще го посрещнем и ще му обясним актуалната ситуация в министерството”, заяви проф. Николай Проданов, зам.- министър на правосъдието.

„Не съм човек, който да даде оценка за работата му, но като гледам за работата му в парламента всеки законопроект създаваше проблеми, дано в министерството да не е така”, заяви Рамадан Аталай, ДПС.

„Ние не може да кадруваме в Министерския съвет и да кажем кой е добър и кой не, но вероятно ще подкрепим кандидатурата”, заяви Веселин Марешки.

„Аз имам много високо мнение за Кирилов, но започвам да придобивам много лошо мнение за нивото, което остава в Народното събрание, без Данаил Кирилов тази правна комисия няма да е същата без него”, заяви Валери Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.