Министърът на отбраната потвърди, че няма пострадали български военнослужещи

"Опасност има, но всичко е под контрол". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод ракетния обстрел на базата на международната коалиция на летище Кандахар в Афганистан, съобщава БГНЕС.

Каракачанов потвърди, че няма пострадали български военнослужещи при обстрела, извършен в 22.00 часа българско време в сряда.

Каракачанов: Не се очаква ново напрежение в Габрово

„Няма пострадали, но има риск и той е ежедневен. В конкретния случай за пореден път се разминаваме без поражения, но риск има. Афганистан е театър на военни действия. Голяма част от територията е в ръцете на талибани и други групировки, които воюват с правителството, а воюват и с международния контингент, който присъства там“, заяви Каракачанов.

Според него този инцидент не трябва да бъде повод за повишаване на дисциплината на българските военнослужещи, защото те знаят къде отиват и винаги са в готовност.

Каракачанов: МС гласува решение за възстановяване на Висшето военновъздушно училище

Каракачанов коментира и някои вътрешнополитически теми, сред които включването на режисьора Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков в листата на ВМРО за предстоящите европейски избори. „Това не са изненади, а нещо съвсем закономерно. Хора, с които във времето сме имали близки взаимоотношения, чисто идейно. Това е консолидиране на усилията“, смята той.

Каракачанов заяви още, че многото оставки в редиците на управляващите не влияят върху кабинета и той остава стабилен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.