Искаш ли да си финансово независим?

Искаш да си финансово независим от твоите родители и да не се ограничаваш само до джобните, които те ти дават? Искаш да си купиш смартфон, онази рокля, която видя вчера или просто да се запишеш на шофьорски курсове? Да, ама трябва да ходиш и на училище.

Газаля, Евгени и Мехмед учат в Пловдив и доказват, че ученето и работенето едновременно е мисия възможна. Нещо повече - те твърдят, че дори е забавно.

Тримата съученици започват работа като служители в ресторант на McDonald’s в Пловдив, уж на шега, да пробват дали ще се получи и то взело, че им харесало. И така вече една година. Не съжаляват за това, което са направили, напротив - казват, че уменията, които придобиват и ситуациите, с които се сблъскват всеки ден им помагат много дори в личния живот.

„Блазнеше ме чувството да съм независим. Исках да разполагам със собствени пари и да не разчитам само на джобните. Съответно трябваше да намеря начин как да уча и да работя едновременно. Гъвкавото работно време в обявата на McDonlad’s ме привлече. Можех да си напасна ходенето на работа с различните смени в училище. Всеки ден учех нови и нови неща, естествено имало е и трудни моменти, но пък като дойдоха и Петър и Мария от моя клас стана супер забавно”, споделя 16-годишният Евгени.

За Газаля стимулът да започне работа е не по-различен. „Исках да усетя какво е онова чувство да взимаш заплата, твои си пари, които можеш да похарчиш за каквото ти е кеф. Когато започнах обаче, открих и едно друго предимство - приятелите, които намерих там. Това да си част от един сплотен екип от хора, на които можеш да разчиташ”.

„Исках да не съм в тежест на нашите и сам да си докарвам някой друг лев. Окуражаваше ме фактът, че Мария и Иван от моя клас също работят в този ресторант. Гъвкавото работно време беше голям плюс. В началото се притеснявах първо дали ще се справя и второ, няма ли да ми е тъпо, че ще трябва да работя през свободното си време. Постепенно всичко това изчезна като видях какъв купон е всъщност и колко забавна може да е работата”, казва Мехмед, правейки ретроспекция на изминалата една година, откакто работи в ресторант McDonald’s.

Ако искаш и ти да си като Газаля, Евгени и Мехмед не се страхувай да опиташ. Провери за свободни позиции в най-близкия до теб McDonald’s или на www.mcdonalds.bg/career.