Тази вечер, в НДК е поредното представление на мегапродукцията

"България - земя благословена" - спектакълът, който представи София по време на българското европредседателство, продължава да събира публика. Тази вечер, в Националния дворец е поредното представление на мегапродукцията.

От тракийския епос, през сърцето на православието, до най-високите достижения на българската култура –  „България - земя благословена” оставя без дъх, още на репетицията. „Това е един спектакъл посветен на родолюбието, на това което обичаме, обичайки близките си”, казва режисьорът Борис Радев.

Със силата на обичта на Орфей. Но и с човешката слабост, пресъздадена така красиво, както е присъщо само на  трагедията.

На репетицията, зрителите са пощадени. Тъкмо загубили дъх, се връщат към реалността-с  търсенията на екипа и режисьора. „Искаме да ги поздравим с едни от най-красивите текстове на българската поезия, с едни от най-красивите танци народни и така” добавя още режисьорът.

Историята на нашите земи в спектакъла „България – Земя благословена” (ВИДЕО)

По-лично и по християнски общочовешко, няма как и да стане. С лика на българската азбука.

„Великолепен актьорски състав. И тези откъси, които играем от Йордан Радичков, наистина са знакови за нашата драматургия, наистина се харесват на зрителите”, сподели актьорът Георги Мамалев.

При това, не само на тези, за чиято душевност Радичковата „Суматоха” е огледало. Спектакълът се играе за първи път при закриването на българското европредседателство. Оценен е подобващо от високите гости на-най високите постове на съвремието.

„Всички жанрове, които са представени в него, са част от европейската културна съкровищница”, допълва Радев.

Отекнал в Европа, в деня на „Свети Свети Константин и Елена” спектакълът на режисьора Борис Радев ще разтърси НДК. След това Варна и Бургас. Без празни места-защото пълни сърцата на публиката. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.