Нелепият инцидент се разигра в гориста местност край софийското село Владо Тричков

Съдът в Своге остави за постоянно в ареста мъжа, чиито кучета нападнаха и разкъсаха жив човек. Инцидентът се случи миналата седмица в гориста местност край софийското село Владо Тричков. Загина мъж на 39 години.

Собственикът на кучетата Йордан Карагьозов е с повдигнато обвинение за това, че не е полагал достатъчно грижи за питомците си. След случката стана ясно, че съседи на стопанина на животните са подавали сигнали до полицията от години. От прокуратурата настояха, че ако бъде пуснат, Карагьозов може да се укрие. 

Решението на съда може да бъде обжалвано на 17 юни. Адвокатът на Карагьозов отказа коментар. 

"Това, което можем да твърдим е, че тази дейност продължава от 2016 г., че лицето е безотговорно към домашните си любимци, че е имало регистрирани сигнали, че са се опитвали от Общинската администрация да осъществят контакт с него и че по този начин е продължавал да не полага грижи. От 2016 г. при нас имало един сигнал. Лицето пребивава спорадично във Владо Тричков.   Със същия успех не може да бъде установен трайно и в София.  Той се появява, домашните любимци стоят там и е трудно установим, което е видно и от опитите на Общинската администрация спрямо него да бъдат предприети мерки",коментира наблюдаващият прокурор по делото Борислава Барболова.

Официалният адрес на Йордан Карагьозов е в столичния квартал Връбница. В апартамента не намираме никого, но съседите говорят за него като за конфликтна личност. Тук също отглеждал куче.  Един от съседите му - Борил Йотов разказва, че е влизал в пререкания с него. „С майка ми един път се скараха. Тука имаше куче, беше тръгнал да го съска. Нощно време вика, крещи горе”, коментира той.

Йордан дължи и немалка сума пари за помещение, което взел под наем във входа. Твърдят, че заради скандали с майка му,тя го накарала да се изнесе. И от няколко месеца той живеел сам под наем. Това е един от доводите на прокуратурата, че ако бъде пуснат на свобода, мъжът може да се укрие.

А съдът се съгласи, че има опасност мъжът да извърши ново престъпление. И действително се е държал безотговорно към кучетата си. Междувременно близките на убития Димитър разказаха пред камерата ни, че все още крият от майка му какво се е случило. „Засега пазят тайна от нея. До кога ще я пазят не знам. Не й казаха къде е и как е, защото тя го чакаше да се прибере”, коментира Василка Соколова, съседка на починалия млад мъж.  Все още не е взето решение каква ще е съдбата на петте кучета, които разкъсаха Димитър

Репортер: Ивелина Драгнева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.