Бури се очакват и през следващите дни

След горещините през почивните дни отново бури и порои. Валежите засегнаха Североизточна и Югозападна България. В някои райони на Стара планина паднаха и градушки. Силна буря удари и София в ранния следобед.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Огромно количество дъжд падна и в Благоевград. Там бурята наводни улици и мазета. Дъждът затрудни движението по главен път Е-79.

Пороен дъжд валя в Търговище и превърна улиците в реки. Шахтите не смогваха да поемат водата. Улиците бяха залети и станаха непроходими. Наводниха се приземни етажи.

Срути се и подпорната стена на реката, която минава през града. Ремонт на този участък е направен само преди месец и половина. Екипи на полицията обезопасиха района, а огледите на щетите вече започнаха.

„Канализацията трудно побираше всичката вода. Това е най-голямото бедствие тук, от дъжда, има наводнени мазета, детски градини, мазета на училище, но няма такива големи щети, единствената щета е тази подпорна стена, която е на пътя. Ще бъде направена в най-близко време, ще гледаме да я възстановим от община Търговище, според инженера на общината ще струва около 50 хил.лв.”, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Лошо време взе жертви в Европа

От началото на юни в доста райони от страната са паднали количества валежи, които са над нормата за целия месец. Очаква се бурите да продължат и през следващите дни в следобедните часове, най-вече в Северна и Западна България.

Времето ще се стабилизира едва след четвъртък. През уикенда температурите ще достигат до 38 градуса.

 

 

 

 

Информация: Антон Чавдаров, Никол Станкулова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.