Дълбочината му е на 208,3 километра

Земетресение с магнитуд 7,3 е регистрирано от Американската служба за геоложки проучвания в морето край западните острови на Индонезия, съобщи БГНЕС.

Епицентърът на вторичните трусове се намира на 288 километра северозападно от Саумлаки и е на дълбочина от 208,3 километра. До момента няма информация за щети и разрушения.

6,8 по Рихтер разтърси островната верига Кермадек в Тихия океан

Междувременно друго земетресение разтърси Папуа Нова Гвинея. То бе с магнитуд 6,1 по Рихтер. Трусът  е с епицентър на около 240 километра западно от град Абепура в провинция Папуа и дълбочина от 21 километра, според Американската служба за геоложки проучвания.

Миналата седмица в същия район беше съобщено за земетресение с магнитуд от 6.3-градусова величина, но щетите не бяха обширни. Миналата година такова със сила 7,5 и последващо цунами в Палу на остров Сулавеси причини смъртта на повече от 2200 души, като още хиляда души бяха обявени за изчезнали.

20 души са ранени при земетресението в Япония

На 26 декември 2004 г. земетресение с магнитуд 9,1 удари провинция Ачех, причинявайки цунами, което уби повече от 170 000 души.

Серия силни земетресения в Югозападен Китай, има загинали (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.