Отборът от Разград победи с 2:0 „Локомотив” (Пловдив)

„Лудогорец” с четвърта Суперкупа в своята история. Отборът от Разград победи с 2:0 „Локомотив” (Пловдив).

Резултатът беше открит още в третата минута на мача от Мавис Чибота, който дебютира с екипа на „зелените”. След изпълнението на корнер, когато топката бе изчистена към дъгата на наказателното поле, Мавис Чибота получи пас по земя и с фалзцов удар с десния крак прати топката във вратата на Луков, пише Gong.bg.

Вторият гол за „орлите” падна в добавеното време, когато Чибота пусна по земя за Джоди Лукоки, който с мощ прати топката за втори път във вратата на „Локо” (Пд).

С победата си „Лудогорец” изравни ЦСКА във вечната ранглиста при Суперкупите, след като и „армейците” имат толкова в историята си, задминавайки „Левски”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев говори пред репортерите след успеха на „орлите”. Шефът на разрадчани предупреди, че е нужно отборът да се стикова бързо и се надява това да се случи, като заяви, че не може да се очакват чудеса в следващите дни. Същевременно Кирил Домусчиев акцентира, че на моменти отборът е играл с 8-9 човека, след като това е било видимо по системите, с които играят футболистите. Това според благодетеля на шампионите не е нормално. 

Домусчиев: Взимаме мерки, "Лудогорец" играе с 8-9 човека

Това беше една добра, да кажем "контрола". Все пак „контрола”, която има някакъв залог и е доста по-различна от видяното в Австрия. Смятам, че за приятелски мач е добре”, започна Домусчиев пред медиите на Националния стадион "Васил Левски".

„Всеки се притеснява от грешките в защита и се надявам да не ги видим срещу "Ференцварош". Дано да вземат мерки. При всички положения трябваше да има обновяване в състава, не можеше да сме най-старият отбор в Европа. На моменти играхме с 8-9 човека. Има GPS-и, куп системи и се вижда кой колко се влага по време на мач. Някой може да имат желание, но като не могат… какво да направим", акцентира шефът на "орлите". 

Снимка: Булфото

„Нямаме точни приоритети сега. Трябва да си довършим селекцията и да вземем играчи, които отговарят на нашата класа, а това не е лесно. Най-лесно е да напазаруваш свободни агенти. Или клубовете не искат да ги дават играчите, или играчите не искат да идват. България не е най-атрактивната дестинация в Европа. "Локомотив" Пловдив ни се опънаха, играха мъжки момчетата. Те имат много подобен стил на бъдещия ни съперник - Ференцварош", продължи той. „Ще трябва време и всичко зависи колко бързо ще се стикова отбора с новите. Стефан Баджи вече има работна виза. Надявам се, че ще започне ускорено да тренира, но ни трябва време да тренира с отбора. Жоржиньо се завръща също. Работим по селекцията. Важно е тази година да изградим силен отбор и колектив, което няма как да стане от днес за утре. Може да съберете най-големите звезди и да ги победи посредствен отбор. По-важното сега за нас е стилът и играта на "Лудогорец". Дали ще влезем в групите на Шампионска лига или Лига Европа, зависи от Господ".

„Не мога да ви кажа кога да очаквате следващ трансфер. И аз не знам кога да го очакваме. Конкуренцията не я гледам, как да я виждам. Ние си гледаме нас. Искаме да изградим силен състав при нас, и то в Европа. Ако е силен там, тук няма да имаме конкуренция. Въобще не ме интересува кой какви играчи е взел, легенди от втора, трета или четвърта дивизия. Гледаме си нашия отбор”, завърши Кирил Домусчиев.

Вижте как се разви целия мач:

Резултатът беше открит още в третата минута на мача от Мавис Чибота, който дебютира с екипа на „зелените”. След изпълнението на корнер, когато топката бе изчистена към дъгата на наказателното поле, Мавис Чибота получи пас по земя и с фалзцов удар с десния крак прати топката във вратата на Луков. В осмата минута разградчани можеха да удвоят актива си, но удар на Кешеру с глава бе отразен от Мартин Луков. Топката отиде вдясно за Сисиньо, но бразилският краен бранител бе в позиция на засада.

Нов опасен шанс за „орлите” дойде след близо четвърт час игра. „Лудогорец" направи бърз преход от защитата вляво, а Мавис Чибота се понесе по фланга. Атакуващият халф на „орлите” центрира вдясно за Кешеру, а румънецът стреля от воле, но топката тупна пред него и излезе над напречната греда. „Локомотив" (Пловдив) стигна до свободен удар в 16-ата минута, а топката бе центрирана за Стивън Езе. Нигерийският бранител свали топката към Аралица, който вкара, но позицията на защитника бе в засада и страничният съдия я маркира.

В 17-ата минута Георги Илиев изведе Анте Аралица, чиято позиция бе покрита от Антон Недялков. Нападателят се озоваваше сам срещу вратаря Пламен Илиев, но повеждането му бе повече от ужасяващо и с левия крак я прати далеч в аут, вместо да отправи поне опасен удар към разградската врата. По-късно Момчил Цветанов сам си създаде опасност, след като стреля веднъж от границата на наказателното поле, но ударът бе блокиран от Дяков. Миг покъсно Цветанов отново си „взе” топката и премина през двама футболисти на „Лудогорец" и стреля мощно по диагонала, но и много неточно. Доста добър шанс се откри пред „орлите” в 35-ата минута. За пореден път атаката се разви отдясно, а Джоди Лукоки центрира. Кълбото бе отклонено назад с глава от бранител на „Локо" (Пд), където чакаше Марселиньо. Плеймейкърът нанесе топовен удар, а топката прелетя опасно над напречната греда на Луков.

В 40-тата минута Мавис Чибота можеше да удвои актива на отбора си, както и своя. Клаудиу Кешеру пусна към Чибота, който елегантно с пета неутрализира Стивън Езе. Така остана място за атакуващия футболист на „орлите” да стреля от наказателното поле, но с класа Луков изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Драгош Григоре засече с глава, но топката прелетя край левия страничен стълб. Локомотив Пловдив успя да изравни резултата в добавеното време на първото полувреме. Бирсент Карагарен получи топката зад отбраната на „орлите” и върна за Георги Илиев, който стреля и вкара, но след докосването на Аралица, то голът бе редовно отменен.

Снимка: Булфото

Второто полувреме стартира по-дейно за „Лудогорец”, отколкото за „Локомотив” (Пловдив), или поне що се отнася до контрола върху топката. „Орлите" разнообразяваха нападенията си, но в първите пет минути не успяха да застрашат по-сериозно вратата на Мартин Луков. В 56-ата минута бранителите на „Лудогорец” проспаха изпълнение на тъч от Бирсент Карагарен, а топката се озова в Анте Аралица, който за втори път остана изцяло сам срещу вратаря. Нападателят на „Локо” (Пд), за разлика от предния път, нанесе удар с десния крак, но Пламен Илиев излезе и скъси ъгъла, пращайки топката встрани. Две по-късно Момчил Цветанов пробва късмета си с удар от сериозно разстояние, ала Пламен Илиев улови безпроблемно.

„Лудогорец” нацели левия страничен стълб в 64-ата минута. Тогава „орлите” създадоха много бързо контранападение. Мавис Чибота проби отляво по отличен начин навътре и понечи да стреля, но пред него бе Стивън Езе. Чибота пусна вдясно за Марселиньо, който стреля, но за негово съжаление топката се отби за пореден път в страничния стълб на Мартин Луков.

Поредното добро нападение в мача дойде в 66-ата минута. Тогава Димитър Илиев овладя през центъра и пусна вдясно за Карагарен. Атакуващият футболист на пловдивчани стреля мощно по диагонала, но с една ръка Илиев прати топката в ъглов удар.

Нов шанс за „орлите” се откри в 70-тата минута. Тогава Яцен Горалски пусна надясно за резервата Дан Битон. Израелският халф проби навътре и стреля с левия крак технично, но топката премина край страничната греда на Луков. Натискът на „Локо” (Пд) продължи, а Момчил Цветанов пусна успоредно за Ален Ожболт. Нападателят, който донесе Купата на България за „смърфовете”, се засуети дали да подава, дали да стреля, а това донесе нужното време на Сисиньо да блокира опита за удар на Ожболт.

Поредната брилянтна възможност за „смърфовете” бе пропиляна в 83-ата минута. Тогава Бирсент Карагарен бе изведен зад защитата на „орлите” и стреля отдясно, но с тяло Пламен Илиев спря пътя на топката. Миг по-късно Дан Битон и Мавис Чибота, две от новите попълнения на „Лудогорец”, направиха чудесно нападение отляво. Израелецът „хвърли” топката зад защитата на „Локо” (Пд), където излезе Чибота. Той стреля от въздуха, но Мартин Луков я изби в ъглов удар.

Футболистите на Бруно Акрапович тръгнаха „ва банк” в края, а това даде възможност на „Лудогорец” да вкара втори гол и да прати трофея в Разград. „Орлите” подадоха топката вляво за Мавис Чибота, който пусна успоредно за Лукоки. Холандското острие овладя и стреля силно с десния крак отблизо, неоставяйки абсолютни никакви шансове на Луков за намеса – 2:0.

Снимка: БГНЕС

Мачът беше предшестван от комична ситуация, след като зрителите на Националния стадион, както и отборите не успяха да чуят химна, като двата отбора доста време поизчакаха, за да стартира „Мила Родино”, ала без успех.

Състави:

Лудогорец (4-2-3-1): Пламен Илиев – Сисиньо, Антон Недялков, Драгош Григоре, Жордан Икоко – Светослав Дяков /к/, Яцек Горалски – Джоди Лукоки, Марселиньо, Мавис Чибота – Клаудиу Кешеру

Треньор: Стойчо Стоев

Локомотив Пловдив (3-5-2): Мартин Луков – Стивън Езе, Йосип Томашевич, Милош Петрович – Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Георги Илиев, Бирсент Карагарен – Анте Аралица, Димитър Илиев

Треньор: Бруно Акрапович.

Информация: Gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.