Бриана се явява на конкурси от 4-годишна

9-годишно момиче от Варна е най-красивото дете на планетата. Бриана Петрова спечели титлата в конкурса GRAND PRIX „Мини Мис и Мини Мистър Планета”. Когато не дефилира по подиума, малката българка се занимава с пеене и танци. А скоро ще се включи и във филмова продукция.

„Първият ми конкурс беше когато бях на 4 години – беше по пиано. След това започнах да се занимавам и с латиноамерикански танци – на 6 години и от 7 годишна започнах да пея – поп и джаз. И тогава вече започнах – някъде около започването ми – на 9 години, се записах на конкурси за красота”, споделя пред NOVA момиченцето.

Въпреки, че е на 9, Брияна знае: за успехът са най-важни усилията. „Прави вчепатление, че е един комплексен талант и това много й помага. Това я отличава”, обяснява вокалният й педагог Мила Маврова. „ Никой не ме кара на сила да го правя – на мен ми харесва. Имам за всичко време – за игра, за училище, за ангажименти – всичко си го разделям. В свободното си време рисувам, играя сред природата, чета си книжки. Пипи Дългото чорапче ми е любимата книга, защото ми е забавна и има случки в нея. ”, разказва още Бриана.

В подготовката за конкурсите участват всички – така например тоалетите са подбрани след семеен съвет. „Учителите са ключа към всичко, което правя, и те най-много ми помага и мама, всички ми помагат супер много да се старая и да съм дициплинирана”, споделя още младата варненка.

„Тя има висок глас, бързо се учи, бързо помни песните, пее и танцува и умее да се държи на сцена. Комбинираме това и песните, които учи са съобразени с това. Ние опитваме различни стилове. Например песента денс уит ми тя я пее и танцува с партньор. Тоя тип песни са много подходящи, на които може да покажеш танцовите умения. Тя има и усет към класическото пеене, така че може в тая посока да кривнем”, коментира вокалният й педагог.

„Поздравяват ме първо, после ме разпитват за конкурси неща, как е минало, дали ми е харесало. Какво съм правила там, от колко държави се е състоял конкурса, понеже разбраха, че е имало много държави”, споделя най-красивото дете на планетата.

Сега пред нея е бъдещото участие във филм. Бриана разкри, че става въпрост за българо-американска продукция с привкус на мистерия.  Така публиката съвсем скоро ще може да види най-красивото дете на плаенатата не само на сцена, но и в киното.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.