Наскоро българинът сподели, че има амбиции за световната титла

Мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да има в близко бъдеще, каквото и да се случи. В това са категорични много боксови анализатори във Великобритания, въпреки че българинът може да се окаже задължителен претендент за евентуалните световни титли на британеца, пише Gong.bg.

AJ има мач с Анди Руис на 7 декември, от който победителят ще излезе с коланите на световен шампион в IBF, WBA и WBO. А Кобрата е задължителен претендент за отличието във версия IBF. Но ако Джошуа е победител, такъв мач няма да има. На Албиона разкриха и причината. 

Кобрата: До няколко месеца ще се бия за световната титла

Ако Джошуа победи, каквито са очакванията на букмейкърите, самият той ще натисне съперника си за трети мач помежду им. За да се случи такъв, двамата ще трябва да се откажат от титлите си и в трите версии, но с оглед на факта, че ще има огромен интерес на рекламодателите и ще получат умопомрачителни хонорари, изглеждат готови за трето издание на сблъсъка им. 

Ако Руис надделее, трети мач няма как да има, защото надмощието му над този съперник ще е доказано категорично. А евентуална втора загуба от мексиканеца ще сложи под огромна въпросителна и кариерата на Джошуа като цяло, а имиджът му ще е пред рухване. И съответно няма как да има мач с Пулев някога. 

Кобрата е основен претендент за мач срещу Джошуа или Руис

"Анди Руис беше в съзнанието ми пет седмици преди първия ни мач, защото тогава разбрах, че ще играя с него. Но след онзи сблъсък на 1 юни, той ще е в съзнанието ми завинаги. Ако Анди остане отдаден на бокса, със сигурност ще имаме и трети мач."

"Правим страхотни мачове помежду си и определено ще направим и трети сблъсък. Гарантирам, че и предстоящата ни битка ще завърши с нокаут. Това желаят да видят феновете - кръв, нокаут, затова ще го дадем на феновете", сподели Джошуа в навечерието на мача. 

Този път няма клауза за реванш в договора между двамата. Но именно заради огромните пари за трети мач между тях при загуба на Руис, очакванията са такъв да има. Ако това се случи, Кобрата ще играе за овакантената титла на IBF, а съперникът ще стане ясен скоро. 

СЛЕД ПОБЕДАТА: Кубрат Пулев с амбиции за световната титла

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.