Той е на сцена над 30 години

Днес е първото представление в Софийската опера на най-играния мюзикъл за всички времена. Легендарната сага пресъздава революционна Франция, описана във вечната едноименна класика на Виктор Юго.

Мюзикълът „Клетниците“ е на сцена над 30 години. Има над 120 млн. зрителска аудитория в 52 страни, а вече е на сцена и за публиката в България.

“Огромно предизвикателство, невероятен проект на акад. Карталов. Разчитам на хубава и положителна реакция. Но да не забравяме, това не е развлекателна музика, това е драма. Това е истинска драма на Виктор Юго направена от Клод-Мишел Шьонберг”, разказва Игор Богданов, диригент.

Българският режисьорът на спектакъла Пламен Карталов е заложил на артисти, сред които се отличават имената на  поп идола и актьор Орлин Павлов и звезди на мюзикъла като Владимир Михайлов, Весела Делчева и Богомил Спиров.

Да дойдат на сцената и да видят на сцената на националната опера този невероятен мюзикъл. Той е сложен от всяка гледна точка – свирене, пеене, най-вече сцената чудеса и маги, които трябва да се случат  там, казва той

Мюзикълът, който поставя рекорд по дълголетие, ще се играе през декември и януари на сцената на Софийската опера.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.