Mежду Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си заради пожари

Mежду Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си заради пожари.

Oсновните причини за инцидентите според Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са забравени отоплителни уреди, светлинни украси, свещи и неправилно боравене с пиротехнически изделия.

Пожарите в Австралия отново се разгарят (ВИДЕО+СНИМКИ)

За пожарната безопасност по празниците ще дежурят над 1120 пожарникари. проверени са над 2 000 обекта, в които се очаква масово настаняване на хора за празниците. извършени са проверки на над 400 църкви. най-често срещаните нарушения са свързани със заключени евакуационни изходи, неизвършено техническо обслужване и неизправни инсталации.

„При използването на запалени свещи трябва да бъдат поставени на твърди, негорими повърхности. Далеч от горими материали. Трябва да ги пазим далеч от деца и животни. При светещи лампички да не ги осатвяме без надзор. Да се проверят отоплителните уреди, инсталациите и кухните", обясни Йото Василев, началник на сектор „Държавен противопожарен контрол”.

Хиляди остават без ток заради пожарите в Калифорния (ВИДЕО+СНИМКИ)

„По Коледа голяма част от нашите екипи ще бъдат около православните храмове, да осигуряват пожарната безопасност. За Новогодишната нощ ще има екипи на площад „Батенберг” в София и на площад „Независимост” във Варна", каза комисар Георги Гатев от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Редактор: