На специалисти са възложени две нови съдебно-медицински експертизи

Нови две съдебно-медицински експертизи са възложени на специалисти във Военномедицинската академия в София по случая с откритата отрова срещу гризачи в дома на многодетно семейство в село Кардам. Това съобщи изпълняващият длъжността административен ръководител на Окръжната прокуратура в Добрич Златко Тодоров на пресконференция, предаде БТА. При инцидента 9-годишно момче почина, а две от сестрите му - на 10 и 11 години, бяха лекувани в болница.

Отрова срещу гризачи убила 9-годишното момченце от Кардам?

По думите му до края на януари вещите лица трябва да дадат заключение какъв е механизмът на действие на отровата, която съдържа фосфин. След анализ на доказателствата следствието трябва да приключи.

ОФИЦИАЛНО: Прокуратурата обяви причината за смъртта на малкия Стефан от Кардам

Малолетното момче почина на 27 октомври 2019 година. Според изготвените досега експертизи отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у детето. Отровата е била открита зад леглото му - в процепи в стената, замазани с кал.

Изчезна майката на отровеното дете от Кардам

Семейството, в което се отглеждат пет деца, вече обитава друго жилище, предоставено от съсед, а благотворителна кампания в община Генерал Тошево събира средства за ремонт на стария дом.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си