Информацията е за около 905,5 хиляди ценни книжа

Шефът на „Амазон” Джеф Безос е продал акции на един от най-големите онлайн търговци на дребно в света на стойност 1,84 милиарда долара, съобщиха CNBC и БГНЕС. Информацията идва от уведомлението, изпратено от предприемача до Комисията за ценни книжа и борси в САЩ.

Според това уведомление, Безос е продал общо около 905,5 хиляди ценни книжа на компанията от 31 януари до 3 февруари включително. Каналът обръща внимание на факта, че през същия период пазарната капитализация на „Амазон” отново е надхвърлила 1 трилион долара, което се случи за първи път през 2018 година.

Джеф Безос спечели 13 милиарда долара за 15 минути

Според изданието Безос е продал големи дялове в „Амазон” през 2017 и 2019 година. Бизнесменът обясни това с необходимостта да събира допълнителен минимум 1 милиард долара годишно, за да финансира другото си начинание - аерокосмическата компания „Блу Ориндж”.

Джеф Безос отново оглави списъка на най-богатите хора в света

„Блумбърг” съобщи на 31 януари, че Безос е станал по-богат с 13,2 милиарда долара за 15 минути благодарение на рязкото увеличение на акциите на „Амазон”. Ръководителят на тази компания с богатство от 117,2 милиарда долара през януари за трета поредна година оглави класацията на най-богатите хора в света според списание „Форбс”.