Той намерил ръкописа, когато разхождал кучето си

Найджъл Хил разхождал кучето си в Джърси, Великобритания, когато случайно видял стара стъклена бутилка. Тя съдържала ръкописно съобщение от 5 септември 1938 г., То гласяло:

„Може ли намерилият това съобщение да бъде така мил и да се свърже с Джон Стапълфорт, авеню „Хийтсън” 18, Барнет, Англия и да предаде това съобщение“.

Писмо в бутилка беше намерено осем години по-късно

Той отнесъл бутилката у дома, чудейки се дали съобщението наистина е написано преди 82 години. Хил забелязал графичен надпис върху листа - Cawley Brod Ltd, след търсене в интернет открил, че компанията е регистрирана през 1931 г. в Джърси, което го уверило в автентичността на датата.

С помощта на социалните мрежи Хил успял да намери човека, който в момента живее на дадения адрес.

Американец получи отговор на писмото си в бутилка след 9 години (СНИМКА)

"Настоящите наематели не са Стапълфорд, но те откриха документ, който показва, че той е купил имота през 1921 г.", разказва получателят на посланието.

Хил обаче не спрял до там, а се опитал да открие автора на това съобщение.

„Възможно е посланието да е написано от Джон де Уелдук Стапълфорд, живял от 1890 до 1980 година. Той е дошъл в Джърси, за да отпразнува сватбата на брат си, състояла се в църквата "Свети Лука", тук, на острова", обяснява Хил.

Писмо в бутилка спаси американци от сигурна смърт

„По-вероятно е обаче неговият син Джон, който също е присъствал на сватбата и е бил на 14 години, да е автор на това съобщение. Семейството най-вероятно е пристигнало по море на един от параходите, превозващи пътници през 30-те години на миналия век”, казва Хил.

Автентичността на ръкописа на Джон Стапълфорд беше потвърдена от дъщеря му. Причините, поради които той е написал това съобщение, остават загадка.