Вижте къде може да намерите безценни съвети за вкусни ястия

Заради принудителната изолация и многото свободно време у дома, родни и световни звезди се отдадоха на готвене. А водещи топ готвачи започнаха да преподават онлайн. Във време на криза любовта към храната се оказа обединяваща сила.

 Любимецът на Брадли Купър и Лейди Гага, готвачът с няколко звезди Мишлен - Масимо Ботура, затвори своите ресторанти, но намери начин да носи радост, въпреки пандемията. В своя Instagram акаунт с над 1 милион последователи, усмихнатият италианец започна готварско шоу, наречено „Карантина в кухнята”. Рецепти за паста и сосове и всичко най-вкусно, което идва от родината на кулинарните изкушения - Италия, намира място тук.

Готвач повдига настроението по време на кризата с "коронабургери" (СНИМКИ)

Коронавирусът отмени груповите готварски курсове на 84-годишната баба Нона от Северна Италия. И тя ги прехвърли в интернет с помощта на внучката си Киара. Лазаня, равиоли със сос от градински чай, вегетариански фетучини, канелони - всичко, което се готви във виртуалния клас, е по стара семейна рецепта.

И един хлебар от Ерфурт намери начин да усмихне клиентите си и да отклони за малко вниманието от суровата реалност. Торстен Рот създаде сладкиши и бонбони, вдъхновени от кризата с коронавируса. Сред тях са бутилки с дезинфектант от марципан, захарни антитела и дори самия вирус под формата на мини торта.

Още любопитни факти и кадри от онлайн готварските курсове по света гледайте във видеото.