Дори и да сте останали без дезинфектант, пак можете да се погрижите за колата

Ако случайно карате кола, в която е бил някой друг или просто някой се е изкашлял в нея, никога не е имало по-добро време от това да я хигиенизирате.

Експерт: Не мийте плодовете и зеленчуците със сапун, това е по-опасно

Дори и да сте останали без дезинфектант, пак можете да се погрижите за колата, за да се предпазите от заразяване с коронавирус.

Ето и някои от съветите:

Най-напред вземете кърпа и изсипете малко сапун или подходяща за почистване течност. По-добре е да избягвате такава с агресивни съставки като алкохол или белина. В противен случай съществува риск да повредите материалите. Ако се притеснявате да не съсипете материите на интериора, първо я тествайте на място в малък ъгъл, който не се вижда, и вижте дали тя оставя отпечатък.

Как механичната вентилация на дробовете спасява живота?

Внимателно избършете всички повърхности, които може да са докосвани (или са били подложени на кихане или кашляне) с чиста кърпа, навлажнена с малко сапунена вода или пяна. Оставете за момент да престои, след което избършете всичко отново.

Уверете се, че добре сте почистили волана на колата, лоста за предавките, сенника, таблото, дисплея на дигиталния екран и всякакви други бутони, превключватели или копчета за неща като радио, климатик или чистачки. Платът трябва да е влажен, а не мокър.

Не използвате автомобил? Ето кои са важните части за почистване на скутера и велосипеда:

Може би смятате, че бързо полиране на кормилото на вашия велосипед е достатъчно, но добре е също така да почистите лостовете за превключване на спирачките и предавките, както и катинара за заключване и даже звънеца.

Тигрица в нюйоркски зоопарк се зарази с коронавирус (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ако карате електрически скутер, трябва също да почистите бордовия компютър и контролния панел, но отново внимавайте да не допуснете в него да проникне влага.

Въпреки че досега няма категорично потвърдени случаи на човек, заразил се с коронавирус при докосване на повърхност, Световната здравна организация (СЗО) посочи предварителни проучвания, които предполагат, че новият коронавирус може да се запази на повърхности в продължение на няколко часа или дори дни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си