Темата коментира председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров

„Проблемът с предпазните средства връхлетя целия свят в рамките на няколко месеца, тъй като самата епидемия се развиваше изключително бързо. България не беше изключение от този феномен. През послединя месец обаче се направи много, за да се подсигурят колегите, които са на първа линия“. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в студиото на "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

Лекарският съюз разкри два горещи телефона за сигнали

„Благодарение на тези усилия са осигурени максимално средства на местата, на които има досег с хора, които вероятно имат COVID-19. Не трябва обаче да забравяме, че официално има и заразени 36 медици. Може би са и повече“, каза още той.

НА ПЪРВА ЛИНИЯ: От какво се нуждаят медиците ни?

Маджаров съобщи, че от днес Българския лекарски съюз стартира горещ телефон за медици и специалисти по здравни грижи, които могат да подават сигнали за липса на предпазни средства „Идеята е да можем да реагираме максимално бързо и да насочваме до колкото ни е възможно такива средства към тях“, посочи той.

„Не е тайна, че за предпазните средства в моменат голяма помощ оказва родната ни икономика. Получаваме много предложения, виждаме мостри, сравняваме ги и разчитаме предимно на маски от местни производители", коментира д-р Иван Маджаров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!