За трудностите при организацията на изпитите след 7 и 12 клас

Аплодисменти за учителите навръх 24 май. Инициативата е на 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин", а Нова телевизия се присъединява към нея. Директорът на гимназията Емилия Богданова отправи апел да благодарим на учителите и нашите деца.

„Смятам, че ще се справим добре с организацията на изпитите така, както се наложи да се справим с обучението от разстояние. Ситуацията наистина е нестандартна и никой не се е готвил за нея. Всичко зависи от спецификата на даденото учебно заведение и то бързо да намери начин да реализира най-доброто от себе си. Тогава нещата ще се случат", каза в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” директорът на 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" Емилия Богданова.

Красимир Вълчев: Училищата са безопасни, дезинфекцират се редовно

Според нея решението в стая да има по един квестор при провеждането на матурите е много добро. "Имайки предвид и малкия брой ученици ми се струва абсолютно логично да няма и много квестори. Не е тайна, че учителското съсловие у нас е застаряващо. Много от педагозите са с хронични заболявания и е редно да помислим и за тях. Трябва да ги опазим, защото те са ни изключително нужни", казва Богданова.

 

 

"Когато говорим за края на учебната година хората се фокусират главно върху оценяването, а за мен по-важна тема е усвояването на материала. Всеки един пропуск би рефлектирал в бъдещото обучение на децата. Това, че отпада известен материал при тези, които завършват не е фатално. Фатално е ако има материал, който не е предаден в другите класове, което би довело до проблеми", казва още Емилия Богданова.

ОКОНЧАТЕЛНО: Учебната година приключва дистанционно и няма да се удължава (ВИДЕО)

По нейни думи учителите и учениците в 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" са се справили много добре с трудната ситуация. Тя обясни, че гимназията е била обезпечена с техника и проблеми в преподавателската дейност не е имало.

"Апелът ми към младите хора е да прочетат това, което са пропуснали. Всичко това е единствено за тях", завърши тя.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК