Претърсвания и изземвания се извършват и на много други адреси

Мащабна акция на Специализираната прокуратура се провежда на територията на цялата страна, научи NOVA. По първоначална информация разследващи са влезли в дома на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков в Ботевград. Той беше отведен в сградата на министерството и впоследствие - качен в бус на прокуратурата. Пред медиите Живков заяви, че не е задържан. В последните два месеца ресорът му бил свързан с управлението на отпадъците у нас.

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Служители на ДАНС и прокуратурата са влезли и в сградата на самото министерство в София. На място е и заместник-шефът на Спецпрокуратурата Ангел Кънев.

 

 

Претърсвания и изземвания на документи се извършват и в Плевен и Монтана. Най-вероятно разследването е срещу организирана престъпна група и е свързано с внос на боклук от Италия.

ОКОНЧАТЕЛНО: Нено Димов е под домашен арест

В средата на януари Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той бе посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза. Той прекара дълго време зад решетките и в края на април бе пуснат по домашен арест.

Според кмета на Правец, където се намира вила на  Живков, имотът е наследство от неговите родители. 

Репортери: Вероника Димитрова; Стоян Нешев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.