Общинска поръчка за 350 000 лева е дадена на фирма, създадена 5 дни по-рано, показва разследването на Васил Иванов

Антикорупционната комисия започва проверка на министър, шеф на комисия и кмет. КПКОНПИ се е сезирала по медийни публикации за връзка между министъра на образованието Красимир Вълчев и шефа на Комисията за защита на потребители Димитър Маргаритов.

А след разследване на NOVA ще бъде разследван и кметът на Ракитово.

В разследване на NOVA ви показахме как кметът на Ракитово Костадин Холянов е сключил договор за доставка на горива и смазочни материали чрез „пряко договаряне без обявление“ с „Петро 2016“ ЕООД на стойност 350 хиляди лева. Сега антикорупционната комисия ще проверява има ли конфликт на интереси за това, че управителят на дружеството е подписал пълномощно на сина на кмета за разпореждане с парите в сметката на фирмата.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Как забогатяха синовете на кмета на Ракитово?

Горивото на общината се съхранявало в в резервоар на бензиностанция, собственост на кметския син.

Антикорупционният орган ще проверява и образователният министър Красимир Вълчев, както и шефът на КЗП Димитър Маргаритов по медийни публикации. Според тях семейство Маргаритови са кумове на министър Валчев. А съпругата на шефа на КЗП е изпълнителен директор на издателстнво "Просвета". А съпругата на Вълчев е неин съдружник. Дейността на „Просвета” е свързана с Министерството на образованието. От друга страна пиар агенцията на съпругата на Вълчев е обслужвала оглавяваната от Маргаритов агенция. КПКОНПИ трябва да провери има ли конфликт на интереси.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.