От „Дондуков” 1 обявиха, че Борисов „няма да влиза в деструктивния тон на държавния глава”

Продължават престрелките между първите мъже в държавата на тема чатове. По време на посещението си на спортната база „Белмекен”,  президентът Румен Радев отново отказа да коментира съобщенията си с бизнесмена Пламен Бобоков. Но заяви, че отношенията му с бизнеса са коренно различни от тези на премиера. А от „Дондуков” 1 обявиха, че Борисов „няма да влиза в деструктивния тон на държавния глава”.

Президентът посети спортната база „Белмекен"

Скандалите около осветлените чатове на бизнесмена Пламен Бобоков станаха повод президентът да направи разграничение.

"Премиерът се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че те са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки", заяви Радев. На фона на рекордния брой положителни проби за COVID-19, президентът отправи критика към управляващите.

Премиерът и президентът - в нов задочен спор след осветлените чатове

От „Дондуков” 1 обявиха, че на този етап Бойко Борисов няма да влиза в полемика с президента.

"Няма да влизам в деструктивния тон на обединителя, който явно цели да разделя с цел да владее!", заяви Борисов в изявление.

А в петък премиерът реагира така:

 „Единственото укоримо е да обвиняваш другите и да казваш: „Аз съм девица”, а в същото време се оказва не само, че не си, а много по-лошо”.