Какви са тайните на успеха на съвременните водачи

Винаги ще има хора, които водят, и такива, които следват. Неписано правило. И тази епоха не e изключение. Но сега новите водачи се раждат онлайн. Там е и армията им от последователи. И никога не е било по-лесно да станеш водач. Но на какво? Едни определят дневния ред и влияят на общественото мнение, а други избират да са продавачи – на личния си живот. Вече не е задължително да имаш професия и талант. Не е нужно да си музикант, актьор, спортист или политик. Достатъчно е да си инфлуенсър.  Да живееш онлайн. Ще ви покажем новите звезди – те не са затворени в офиси, нямат работно време и живеят така, както искат. Или поне така, както искат да си мислим, че живеят. И печелят от това – буквално!

МОДНА ИКОНА НА 51: Баба на две внучета с половин милион последователи

Показваме себе си, храната си, колата си, дома си, книгите, които четем, дори четката си за зъби. Снимаме се докато готвим, разхождаме се в мола, шофираме, пием кафе или си купуваме нови тапети.  В мрежата разголихме първо телата, после живота, накрая и душите си. Оставихме все по-малко на въображението и все повече на лайковете и коментарите.

В битката за аудитория някои от нас стигат и по-далеч. Споделят най-интимното – предложението за брак, развода си и дори раждането…

Коя е първата котка инфлуенсър в Instagram? (ВИДЕО)

Днес на един клик са онези неща, за които някога не искахме никой друг да знае. Защото са си наши. Нашето лично пространство. Къде е то днес? Със сигурност не и в Instagram, и Facebook. Там няма място за тайни. Там известни са тези без социални задръжки.

А онлайн популярността вече се отплаща. В суми с две, три или четири нули. Понякога само за една единствена снимка. Проучванията показват, че всяка година инфлуенсърите генерират приходи от по 12 милиарда долара в световен мащаб.  Защо обаче, ако е толкова лесно да печелим от профила си в социалната мрежа, не напуснем всички офиса си, за да се превърнем в интернет сензация?

Отговори дават трима от най-известните български инфлуенсъри - Бояна Маринова, Антоанет Пепе и Ясен Савов. За работата на инфлуенсърите отблизо разказва и агентът на онлайн звездите Ева Гоцина - Нецова.

Още за инфлуенсърите у нас гледайте в „Темата на NOVA” с Ивомира Пехливанова.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.