Канадският "Schitt's Creek" спечели рекордните 9 отличия

Сериалите "Schitt's Creek", „Пазителите” и „Наследници“ са големите победители на тазгодишните награди „Еми”. Заради коронавируса статуетките бяха връчени виртуално.

БЕЗ ЧЕРВЕН КИЛИМ: Звезди ще получават награди "Еми" по...пижами

"Schitt's Creek" взе цели 9 награди. Сериалът не е много популярен в Европа. Той разказва за богато семейство, което губи всичките си пари. Членовете му са принудени да живеят в малко градче, което купили преди години като шега, защото името му звучало неприлично.

"В основата си, нашето шоу е за трансформацията, която може да ни донесат любовта и способността да приемаме другите. Мисля че това е нещо, от което сега се нуждаем най-много", каза актьорът Даниел Леви.

Церемонията беше тотално променена заради коронавируса. Тя беше прекръстена от „Еми” на „ПандЕми”, а комикът Джими Кимел я водеше пред празна зала. Победителите бяха по домовете си или на частни партита. А на шега водещият дезинфекцираше всеки плик с имената на отличените. Процесът включваше дори подпалването им. Холивудската звезда Дженифър Анистън гасеше пликовете с пожарогасител.

Извън шегите, наградите „Еми” са сблъсък на огромни компании, които в последните години се борят да се наложат на пазара за интернет телевизия. В тази надпревара победителят снощи беше телекома АТ&T, който притежава НВО. Те взеха 30 награди. За тяхното шоу "Наследници" отиде най-престижното отличие – „Еми” за най-добър драматичен сериал. Неговите създатели, подобно на други отличени снощи, имаха политическо послание.

"НЕ-благодаря на вируса, който ни държи разделени. НЕ-благодаря на президента Доналд Тръмп за некачествената и некоординирана реакция на пандемията. НЕ-благодаря на Борис Джонсън и неговото правителство, че направиха същото и в нашата страна. НЕ-благодаря на всички тези националистически правителства по света, които правят точно обратното на това, от което се нуждаем. И също НЕ-благодаря на медийните магнати, че ги държат на власт", каза създателят на сериала Джеси Армстронг.

Номинираните и наградените бяха на цели 125 места по целия свят. Това направи организирането и излъчването на шоуто мащабно и много трудно. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.