Той обяви това в личния си профил в Twitter

Доналд Тръмп съобщи, че наистина е добре и ще напусне болницата в 18:30 ч. тази вечер ( 01:30 във вторник българско време). Това обяви самият той в личния си профил в Twitter. Президентът на Съединените щати призова хората да не се страхуват от коронавируса.

 

По-рано Тръмп изненада привържениците си като излезе с автомобил пред болницата, в която се лекува от COVID-19. Това обаче предизвика шумен скандал и остри критики. Тръмп поздрави привържениците си пред болница „Уолтър Рийд”, от брониран автомобил. Той беше с маска, но се появиха критики, че е застрашил агентите от Сикрет сървиз, които са с него в колата.

Говорителят на Белия дом заяви, че разходката на президента е била позволена от медицинския екип. А Тръмп отново публикува кратко видео вTwitter, в което благодари на лекарите.

Състоянието на Тръмп е добро, Урсула фон дер Лайен и Мария Габриел са под карантина (ОБЗОР)

„Това е много интересно пътуване. Научих много за COVID-19. Наистина се върнах в училище и научих това. Това е истинското училище, с истински учебници. Разбирам, разбирам това. Ще ви разкажа за него", каза Тръмп.

Въпросите около сериозността на състоянието му обаче остават, след противоречиви изявления през уикенда. В последните 48 часа той на два пъти е имал ниски нива на кислород в кръвта си. Наложило се е да бъде лекуван със стероиди, които се дават обикновено на най-тежките случаи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.