Случката е заснета

Брутална агресия във Видин. 16-годишно момче ритна в гръб възрастен мъж, а цялата случка е заснета от негови приятели. Това се е случило около 20 часа снощи на централна пешеходна улица в града.

Момчето е задържано за 24 часа, няма криминални прояви. С него са били петима други младежи, четирима от тях са непълнолетни.

Мъжът, проявил агресия на маратона: Не действах умишлено

Удареният мъж е на 58 години. Той е без дом и без работа. „Не очаквах да ме ударят. Те са една група, която се подиграва с хората… Права не искам да търся, но да не правят така с хората, грозно е!“, казва потърпевшият Васко Георгиев.

Вандали посегнаха на манастир в столичния квартал „Илиянци”

„Към момента това, което знаем е, че той е провокиран от човека, който е жертва на неговото деяние. Той с още няколко момчета са седели в парка на пейка, въпросния мъж е минал, нещо ги е подгонил, наругал ги е и това го е провокирало, макар че това по никакъв начин не го оправдава”, заяви Петър Коцин – директор на ОД МВР – Видин.

Свидетел на случката става Ина Николова. Разказва, че никой от младежите не е помогнал на пострадалия след удара. „Човекът не се е закачал, ходеше си, но те започнаха да го обиждат и да му казват, че е клошар, какво ли не му казваха“, разказва тя.

От училището на десетокласника казаха, че досега не е проявявал агресия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.