Антитерористичната прокуратура е сезирана за нападението

Атака с нож в Париж. Мъж беше намушкан и обезглавен в северозападното парижко предградие Конфлан-Сент-Онорин, съобщава Би Би Си.

По първоначални данни нападателят е крещял „Аллах е Велик” преди да нападне жертвата. По информация на местни медии намушканият е учител, който показвал в клас карикатури на пророка Мохамед, а нападателят е баща на един от учениците на жертвата. Вероятно точно това е провокирало нападателя, за когото се подозира че е краен ислямист. 

Инцидентът станал около 17 часа местно време край училището, в което преподавал намушканият. 

Атаката е извършена с кухненски нож, с който нападателят обезглавил жертвата си. Той не се подчинил на полицията, оказал съпротива и бил прострелян фатално. Сапьори са проверили дали към тялото му няма прикрепено взривно устройство.

Извършителят на атаката в Париж объркал офиса на „Шарли Ебдо”

Антитерористичната прокуратура е сезирана за атаката. Вътрешният министър Джералд Дарманин, който замина на визита в Мароко, се завърна по спешност в Париж. Президентът Еманюел Макрон посети мястото на нападението и се срещна с разследващия екип.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си