Учени смятат, че има още благоприятни ефекти върху човешкия организъм

Горчивият шоколад помага при профилактиката на хипертония, твърдят учени, които открили как този десерт предпазва от развитие на болестта. Според последните изследвания, горчивият шоколад помага да се подобри сърдечната и мозъчната дейност, тъй като в него се съдържат съдържа флавоноиди, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, предаде БГНЕС.

Учени изтъкнаха ползата от доматения сок

Благодарение на този продукт може да бъде свалено кръвното налягане и да се увеличи нивото на „добрия” холестерин. Учените подчертават, че шоколадът влияе отчасти и на намаляването на риска от възникването на тромби и инсулти.

Тревожно: Все повече деца с високо кръвно у нас

Според медиците, похапвайки горчив шоколад, помагате да се увеличи притокът на кръв към мозъка и, съответно неговата оксигенация, което пък препятства развитието на невродегенеративни заболявания. Ако всеки ден ядете по малко горчив шоколад, това може да има благоприятно въздействие върху когнитивните функции.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.