Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев стана най-младата жертва на коронавируса у нас

Липса на лекарска грешка показа медицинският доклад по казуса със смъртта на абитуриент с COVID-19 в болница във Велико Търново. Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев стана най-младата жертва на коронавируса у нас, а неговият баща обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му. 

Ексхумираха тялото на починалия с COVID-19 абитуриент във Велико Търново

Според проверката в болницата обаче грешки в лечението няма. Посочени бяха само административни нарушения.

Прокуратурата започва проверка във връзка с починалия с коронавирус абитуриент

Бащата на Христо разказва, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая. Той твърди, че никой не е давал разрешение за експериментално лечение. Добавя, че според документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента.

 

 

„Когато истината се изяснява, винаги има поне две страни. Когато фактите и истината се появят наяве, е нормално да има несъгласие. В случая обаче границата на нормалното е премината”, казва директорът на МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев.

Той добавя, че още преди разследването да започне е започнала бурна медийна атака и са отправяни манипулативни твърдения спрямо болницата и професионалистите, които работят там.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.