Какъв е бил животът на лейди Сара Спенсър?

Ако има един човек, който принц Чарлз вероятно не е очаквал да промени живота му завинаги, то това е лейди Сара Спенсър, с която за кратко се срещат през 1977 г. Двамата имат отношения, които приключват след като Сара казва пред пресата, че не е заинтересована от брак с престолонаследника. Но преди връзката им да приключи, тя взима едно решение, което ще промени коренно кралското семейство за години напред - запознава принца с по-малката си сестра, пише Edna.bg.

СНИМКИ НА САРА ВИЖТЕ ТУК

В най-новия сезон на „Короната“ (“The Crown”) младата Даяна Спенсър направи дългоочакваната си поява в костюм на дърво за пиесата на Шекспир „Сън в лятна нощ“. Принц Чарлз е на посещение при Сара и докато я чака, по-малката ѝ сестра влиза в стаята. Даяна се крие от престолонаследника, с когото сестра ѝ е наредила да не говори, резултатът обаче е очарователна, почти вълшебна първа среща.

Принцеса Даяна влязла дегизирана в гей бар, заедно с Фреди Меркюри

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Жертвата на Елизабет II в интерес на короната

В действителност първата им среща не е толкова причудлива – според “The Guardian” и “The Independent”, Сара всъщност е запознала принца с Даяна по време на посещение в дома на семейство Спенсър. „Запознах ги – аз съм Купидон“, разказва тя по-късно за съдбовната среща.

По това време принц Чарлз е известен със своята поредица от романтични връзки, а приятелките му са наречени „Ангелите на Чарли“ от пресата. Сара Спенсър е само една от поредицата от над 20 връзки в рамките на десетилетие, но когато младият наследник среща Даяна, той решава, че тя е подходяща за бъдеща кралица.

Но Сара не изчезва от историята – тя продължава да бъде ключова част от кралското семейство.

След кратка връзка с принц Чарлз, Сара се омъжва за Нийл Маккоркуодейл през 1980 г., с когото имат три деца – Емили, Джордж и Силия.

Смъртта на Лейди Ди - мистерията, която ражда конспирации (ГАЛЕРИЯ)

Сара остава извън светлината на кралските прожектори до трагичната смърт на Даяна, когато отлита за Франция заедно с другата си сестра, Джейн Фелоус, и принц Чарлз, за да приберат тялото на Даяна от Париж. На погребението на принцесата Сара изнася кратка реч, гледана от около 2,5 млрд. души от цял свят.

След смъртта на Даяна, Сара става президент на фонда в памет на принцесата на Уелс – благотворителна организация, посветена на продължаването на хуманитарната дейност на Даяна, която в крайна сметка бе закрита през 2012 г. Фондът, който все още получава пари от дарители чрез Кралската фондация, по-късно беше разделен между принц Уилям и принц Хари за съответните им благотворителни организации.

ДАЯНА - ПРИНЦЕСАТА НА НАРОДА: Животът й в снимки (ГАЛЕРИЯ)

През времето, в което управлява благотворителната организация, а и след това, Сара остава близо до племенниците си, като присъства на сватбите и на двамата принца. „Хари винаги е поддържал близък контакт със семейство Спенсърс и всички получиха покани за сватбата“, разказа източник пред “Vanity Fair” преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. „Хари се разбира добре с лелите и чичо си и ги е запознал с Меган.“

Сара присъства и на кръщенето на техния син – Арчи Маунтбатън-Уиндзор. Според “E!” Даяна често е наричала принц Хари „моят малък Спенсър“, заради неговата „поразителна прилика с леля му Сара“, която явно се е предала и на Арчи.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Принцеса Даяна и Камила били за кратко приятелки

15 неизвестни факта за лейди Даяна, които не знаехте

Рокли на принцеса Даяна на изложба в Лондон (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Родният дом на принцеса Даяна отваря врати за посетители (СНИМКИ)

Принц Хари: Нито едно момче не бива да ходи след ковчега на майка си пред очите на милиони (ВИДЕО+СНИМКИ)

15 малко известни факта за неповторимата принцеса Даяна (ГАЛЕРИЯ)

Какво са си казали Уилям и Хари с Даяна часове преди смъртта й (ВИДЕО+СНИМКИ)

На кого прилича принцеса Шарлот? (СНИМКИ)

Любопитни факти за кралица Елизабет Втора, които вероятно ще ви изненадат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-стилните кралски особи (ГАЛЕРИЯ)

КРАЛСКА ДЕТЕГЛЕДАЧКА: Какви умения ви трябват? (ГАЛЕРИЯ)

Тайната на дълголетието на кралица Елизабет II (СНИМКИ)

Как са изглеждали членовете на кралското семейство като тийнейджъри? (ГАЛЕРИЯ)

Кои са любимите десерти на британското кралско семейство? (ВИДЕО)За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.