Доц. Яна Симова със съвети как да не стигнем до болница

„Като на война сме. Лечението срещу COVID-19 като цяло е малко ефективно. Стигне ли се до тежко състояние, разполагаме с много малко средства. Важно е да се предпазим преди това, за да не се стига до влизане в болница”. Това коментира в предаването „Събуди се” кардиологът доц. Яна Симова, завеждащ отделение по кардиология в Плевен. „

Тя препоръча носенето на маски, физическата дистанция, лекарствата като хидроксихлорафин, който спира вируса да навлиза в клетките, а не на последно място са важни и ваксините. „Ако можем да обединим физика, химия и биология, това би помогнало на много хора”, заяви доц. Яна Симова.

„Ние сме на една война. Всичко, което може да се използва ефикасно и безопасно, то трябва да се използва”, обясни доц. Симова. Тя допълни, че е прекарала коронавирус и е взимала хидроксихлорохина.

„В практиката ни се е доказала една схема: Един месец се пие, после един месец се почива - по първоначален план, после стеснихме паузата до 15 дни почивка. Аз така го приемах. Изкарах една асимптомна инфекция”, каза специалистът.  

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.