Прокуратурата е внесла обвинителния акт

Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков, застава пред съда. Прокуратурата е внесла обвинителния акт, според който инцидентът е умишлено предизвикан.

Кристиан Николов е шофирал, след като приел 3 вида наркотици, твърдят от прокуратурата. Той не е направил никакъв опит да спре колата, въпреки червения светофар. Автомобилът се е движил с два пъти над позволената за участъка скорост, сочат експертизите по делото.

ШОКИРАЩИ КАДРИ: Шестима души пресичали кръстовището в момента на катастрофата с Милен Цветков

Повдигнатите обвинения са по чл.342 – за умишлено престъпление. Законът предвижда 15-20 години затвор или до живот. Това обясни Илиана Кирилова, градски прокурор на София. 

„Всички необходими експертизи бяха назначени, изготвени и приобщени към материалите по досъдебното  производство. Въз основа на тях са повдигнати обвиненията и е изготвен обвинителният акт. Всички материали са предявени на пострадалите лица и на Кристиан Николов”, обяви градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Според държавното обвинение вечерта преди трагичния инцидент с Милен Цветков, Николов пак е бил заловен да шофира пиян.

Задържаха приятелката на шофьора, причинил катастрофата с Милен Цветков

Свещи на прозорците в памет на Милен Цветков и всички жертви на катастрофи (ВИДЕО)

Мъжът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков - син на директора на "Винпром Карнобат"

Синът на депутата Лъчезар Иванов пътувал в колата, предизвикала катастрофата с Милен Цветков

Задържаха майката на дрогирания шофьор, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Милен Цветков загина в жестока катастрофа

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.