В тях са описани трагични събития от личния й живот

Неизвестни досега писма на лейди Даяна /1961-1997/ с тайни и често трагични събития от личния й живот ще бъдат изложени на търг с начална цена 40 хиляди долара, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Наддаванията се организират от аукционната къща "Дейвид Лей".

Над 30 писма, написани до доверения й семеен приятел Роджър Брамбъл, който помогнал навремето на кралската особа да се справи с някои кризисни моменти, ще търсят купувач.


Любовната авантюра на сестрата на принцеса Даяна и принц Чарлз (СНИМКИ)

Въпросната кореспонденция е била изпратена до адресата в периода август 1990 г. - май 1997 г.

В продължение на 23 години след трагичната катастрофа, отнела живота на лейди Даяна, писмата са се съхранявали в нает банков сейф. Те се отнасят до времената от развода й с принц Чарлз през 1986 година.

Смъртта на Лейди Ди - мистерията, която ражда конспирации (ГАЛЕРИЯ)

Според специалисти кореспонденцията на кралската особа разкриват много неща за нейната реална личност, освободена от страничния предубеден поглед на изкушени хроникьори. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.